CENTRALE MEDINA MARRAKECH

Koutoubia moskee

De Koutoubia moskee is één van de mooiste moskeeën van Noord-Afrika en is de dag van vandaag het embleem van Marrakech. De vierkante minaret is 77 meter hoog. In het jaar 1147 begon men met de bouw van de moskee maar deze werd daarna afgebroken en terug heropgebouwd omdat hij niet in de richting van Mekka stond. Op de koepel zie je vier goudkleurige grote bollen. Ondanks de luxueuze decoratie, hangt er een sfeer van soberheid. Opmerking: het is enkel toegestaan aan Moslims om deze moskee te betreden.

CENTRALE MEDINA MARRAKECH

Djermâa-el-Fna

Een bezoek aan het Djemâa el Fna plein in Marrakech is onvermijdbaar. De charme van het plein komt van de verscheidenheid aan straatartiesten, verkoopstalletjes van gedroogd fruit en versgeperst appelsiensap en kleine openlucht restaurantjes die vanaf de avond valt het plein innemen. De verschillende traditionele festiviteiten, winkeltjes, restaurants of bekende waterverkopers maken van het Djemâa el Fna plein zeker een must om te bezoeken.

CENTRALE MEDINA MARRAKECH

Souks

In de door kruiden geurende steegjes vind je eten, kledij, juwelen, aardewerk, etc. De in het hart van de Medina gelegen souks blijken één van de beste en grootste te zijn van Marokko. Oorspronkelijk waren de souks onderverdeeld volgens de verschillende specifieke goederen die je er kon kopen maar tegenwoordig is die onderverdeling verdwenen. De souks zijn de echte economische longen van de rode stad waar nog steeds de ambachtslui gebruik maken van de oude technieken.