NOORDELIJKE MEDINA MARRAKECH

Museum van Marrakech

Dit museum is gehuisvest in het Dar Menebhi Palace. Het 19de eeuwse paleis werd zorgvuldig gerestoreerd and ingericht als museum in 1997. Het museum houdt tentoonstellingen van zowel moderne als traditionele Marrokaanse kunst, alsook kunstvoorwerpen uit de Marrokaans Joodse, Berber en Arabische culturen.

NOORDELIJKE MEDINA MARRAKECH

Almoravid Koubba

Almoravid Koubba is gesitueerd naast het Museum of Marrakech en is één van de oudste gebouwen in Marrakech en het enige overblijvende Almoravid gebouw in Marokko. Het interieur is rijkelijk versierd met bloemen patronen en kaligrafie.

NOORDELIJKE MEDINA MARRAKECH

Medersa Ben Youssef

Een honderdtal meter van de leerlooierijen ligt De Medersa Ben Youssef, een gerestaureerde koranschool met in het midden een prachtige patio. Het gebouw dateert uit de 14de eeuw en heeft een adembenemende architectuur. Het is tevens ook één van de weinige islamitische religieuze gebouwen die voor niet-moslims toegankelijk is.

NOORDELIJKE MEDINA MARRAKECH

Leerlooierijen

De leerlooierijen van Marrakech doen nog steeds de lederbehandelingen op de traditionele wijze. In grote ronde betonnen kuipen maken ze het leder zacht. In feite doen ze de eerste behandeling van het leder voor het doorgestuurd wordt naar diegene die er de lederen eindproducten van maken. Je moet er de doordringende geur wel bijnemen.

NOORDELIJKE MEDINA MARRAKECH

Stadsmuren en poorten

De massieve indrukwekkende roze omwalling geeft de typische magisch atmosfeer van Marrakech. Ze zijn gebouwd in de 12de eeuw als bescherming tegen vijandige aanvallen. De prachtige poorten die op onregelmatige afstand zijn aangebracht in de muur zijn allemaal uniek in vorm en functie en prachtig gedecoreerd.