ZUIDELIJKE MEDINA MARRAKECH

La Mamounia

Dit impressionante art-decohotel en zijn 300-jaar oude tuinen hebben een legendarische reputatie in de geschiedenis van Marrakech. La Mamounia is één van de grootste historische hotels in de wereld. Absoluut een bezoek waard als je het symbool van de gouden eeuw van de stad wil zien.

ZUIDELIJKE MEDINA MARRAKECH

Saâdian Tombs

De graftomben van de Saädieleden liggen net buiten Marrakech. Na dat ze ontdekt werden in 1917 werd deze ademnemende site voorzichtig gerestaureerd en onderhouden. De tomben werden gebouwd in de 16de eeuw onder de toen regerende Sultan Ahmed el Mansour en was bedoeld als begraafplaats voor hem en zijn erfgenamen. Naast de graftuinen met hun rijkelijke geuren van rozemarijn en rozen en de schaduwgevende palmbomen zal je versteld staan van ongelofelijke gewelfde plafonds, gedetailleerd hout en marmer snijwerk, mozaiken en complex plaasterwerk.

ZUIDELIJKE MEDINA MARRAKECH

El Badii Palace

Dit paleis is het meest bekende van de stad. In zijn glorietijd was het paleis versierd met onyxmarmer, plafonds in stucwerk en bladgoud, Italiaanse marmer en tal van mozaieken, maar daar blijft vandaag niets meer van over. Elk jaar in juni zijn er concerten op deze locatie.

ZUIDELIJKE MEDINA MARRAKECH

Gardens of l’Agdal

De tuinen van Agdal zijn de oudste tuinen in Marrakech. De watervoorziening van de olijf-, appelsien- en granaatappelbomen in de tuinen gebeurd via een ingenieus ondergronds irrigatiesysteem dat bestaat uit verschillende reservoirs die gevuld worden met water komende van het Atlas gebergte. Tijdens de zomer is het er heel aangenaam met een fris windje, het geluid van borrelend water en de geur van olijf- en abrikozenbomen.

ZUIDELIJKE MEDINA MARRAKECH

Mellah

Ten zuiden van het Bahia Palace vind je het oudste Joodse district van de medina, de Mellah. Vandaag is het grootste gedeelte van de wijk bevolkt door Moslims maar de wijk heeft nog steeds een speciaal charisma.

ZUIDELIJKE MEDINA MARRAKECH

Bahia Palace

Dit paleis werd gebouwd op het einde van de 19de eeuw en duurde 14 jaar om te bouwen. Het behoorde toe aan minister Bou Ahmed. Het rijkelijk versierde interieur toont de oosterse architectuur van die periode. Neem je tijd om dit paleis te verkennen en ontdek het gedetailleerde cederhout snijwerk en luxueuze patio’s.