NIEUWE STAD MARRAKECH

Majorelle Garden

Deze tuin is een oase van rust en ontworpen door de Franse schilder Jacques Majorelle. De tuin heeft een indrukwekkende collectie aan cactussen, bamboes, waterlelies, citroenbomen en palmen. Achteraan de tuin staat een prachtige blauwe coloniale villa waarin een museum islamitische kunst tentoonstelt. Op het einde van de jaren ’80 is de tuin gekocht door modekoning Yves Saint-Laurent.

NIEUWE STAD MARRAKECH

Guéliz

Guéliz is naast de Hivernage wijk één van de delen van de nieuwe stad. De naam komt waarschijnlijk van één van de eerste gebouwen die er werd gebouwd, namelijk een kerk (l’église). Deze werd gebouwd begin de 20ste eeuw. Guéliz is het bezoeken waard als je houdt van shoppen. Je kan er ook goede restaurants vinden.

NIEUWE STAD MARRAKECH

Ménara Garden

Deze tuinen zijn gelegen net buiten het centrum van Marrakech. De charme van deze tuinen, met olijfbomen van meer dan 100-jaar oud, ligt in het centrale gedeelte. Het grote centrale meer werd gegraven in de 12de eeuw. Aan de ene kant staat er harmonieus pavilioen in Saädische stijl dat werd gebouwd op het einde van de 19de eeuw. De legende zegt dat de Menara tuinen de plaats waren waar de sultans hun rendez-vous hadden met hun minaressen. De rust en kalmte maakt van deze tuinen één van de meest aangename en romantische plaatsen in Marrakech, vooral juist voor zonsondergang. Tevens heb je er ook een prachtig zicht op het Atlas gebergte.